fbpx

Cum poate fi testata eficienta?

Pentru a proteja pe deplin instalațiile din clădiri, și a scăpa de problemele asociate cu depunerile de piatră recomandăm utilizarea dispozitivului Mediagon.

Evaluarea Conductelor

Datorita sistemului Mediagon ,,tratare fizica a apei” apa nu va fi decalcifiata. Proprietatile pozitive ale mineralelor importante precum calciul si magneziul sunt pastrate. Calcarul din apa isi va schimba structura in asa fel incat nu se vor mai forma depuneri dure si tari de calcar. Atunci cand apa se evapora, se poate vedea un strat subtire de calcar pe: cabina de dus, chiuvete, electrocasnice, oale, etc. Acest strat fin poate fi indepartat cu o carpa fara a folosi substante agresive anticalcar sau instrumente ascutite pentru indepartarea calcarului.

In cazul in care conductele de apa au un grad de colmatare ridicat, in urma procesului de tratare a apei eventualele depuneri tari pot ramane agatate pe aeratoare, filtre, armaturi, site, capete de dus, etc. Acestea trebuie desfacute si curatate. Prin spalarea si clatirea conductelor, particulele dizolvate de calcar si rugina, pot fi indepartate mai repede din apa, iar starea instalatiei sanitare poate sa fie evaluate mai bine. Daca inainte de Mediagon era utilizat o statie de dedurizare clasica cu sare / dedurizator (schimbator de ioni) sau conductele de apa prezinta un grad ridicat de rugina (gauri), conductele trebuie spalate numai de un specialist.

Tehnologie Elvetiana

Exemple practice pentru testarea eficientei Mediagon

Espressor

Cafeaua are un gust mai bun datorită aromei intensificate. Dacă utilizați un filtru asigurați-vă că adaptați mașina de cafea la apă mai moale, fără calcar.

Rezultat: Prelungirea vizibilă a ciclurilor de curățare și a duratei de viață a mașinăriei de cafea. 

Fierbator de apa

Test: Nu lăsați niciodată fierbătorul de apă gol atunci când este încins. Umpleți întotdeauna fierbătorul cu apă rece după utilizare.

Rezultat: Curățarea este ușurată în mod considerabil. Depunerile moi de calcar de pe pereții recipientului sunt ușor de îndepărtat.

Boilere

Rezultat: Anodul de sacrificiu se uzează mai încet. Înlăturarea calacarului devine mai ușoară și mai ieftină. Intervalul de îndepărtare a calcarului, precum și durata de viață a boilerului vor fi prelungite.

Calcarul moale rămâne permeabil la apă. Astfel, transferul de căldură se poate face fără probleme. Stratul de calcar izolator se diminuează.

Potențial de economisire a energiei: 25%

Masina de spalat

Test: Evitarea utilizarii aditivilor detergenti (Calgon). Reducerea detergentului cu 20% si a balsamului cu 30%. 

Rezultat: Hainele se vor simti mai bine pe piele, iar acestea se vor decolora mai putin. Starea bobinelor de incalzire poate fi verificata. 

Bunastare

Mediagon nu distruge mineralele de calciu și magneziu prezente în apa tare, astfel încât apa îşi păstrează proprietăţile benefice. Aceste minerale au un efect pozitiv asupra structurii osoase, contribuie la detoxifierea organismului și intareste sistemul imunitar. În plus, funcționarea dispozitivului crește senzaţia de apă mai moale, lucru care este deosebit de important pentru persoanele cu pielea uscată şi sensibilă.

Rezultat: Cantitati mai mici de sapun, sampon, gel de dus, lotiune de corps au crema de maini.

Pregatiri de baza

În momentul instalării îndepărtați toate depunerile existente de la robinete, capetele de duș și aparatele sanitare. Acest lucru vă va permite să verificați într-o lună dacă depunerile noi și dure vor fi din nou vizibile.

Test: După 4 săptămâni, îndepărtați din nou calcarul de pe suprafetele colmatate cu o carpa fină și faceți o comparație cu ultima îndepărtare a depunerilor pe care ați făcut-o.

Rezultat: Nu mai aveți nevoie de utilizarea acizilor agresivi si de unelte ascuțite pentru a îndepărta calcarul. Ciclul de curățare și durata de viață a instalațiilor vor fi prelungite.

Obiecte sanitare

Se indeparteaza reziduurile vechi de calcar. Se curata bine cada, cabina de dus, chiuveta, robinetele, gresia, etc. 

Test: Se curata zilnic zona sanitara cu o carpa din microfibra. Dupa ce se utilizeaza dusul, se clateste cu apa rece. Pe viitor, pentru curățare se foloseste doar apă sau dacă este necesar, se utilizeaza un agent blând de purificare. După 6 săptămâni se examnieaza comporatamentul de scalare pe punctele de testare.

Rezultat: Nu mai există zgârieturi și accesoriile se tocesc mai lent. Aceste rămân impecabile pentru mult timp. Robinetele mobile funcționează mai bine.

Sistem de conducte

Mediagon favorizeaza formarea unui strat subtire protector. Dupa 4 – 6 saptamani, conductele de apa pot fi spalate si se se poate verifica starea acestora. Vă vom ajuta cu plăcere la această operațiune.

Rezultat: In afara de economisirea costurilor, ne asteptam la o prelungire de functionare a intregii instalatii de apa si a elementelor sanitare. Renovarea sau inlocuirea unui sistem de conducte calcifiate este foarte costisitoare, deoarece tevile se afla in mare parte in perete, in podea sau sub gresie.

Dezvoltarea bacteriilor

Depunerile de calcar, rugina sau incrustarile in apa calda/fierbinte sunt terenuri ideale de dezvoltare a bacteriei Legionella. Prin abur, capete de dus, umidificator sau alte metode, aceste bacterii pot patrunde in plamani si pot provoca aparitia bolii legionarilor (Legioneloza este o boală infecțioasă potențial mortală cauzată de bacterii aerobe Gram-negative din genul Legionella).

Rezultat: Mediagon contribuie la gestionarea responsabila a igienei apei si la reducerea dezvoltarii bacteriilor.

Hai sa discutam despre cum te putem ajuta

Protejati-va instalatiile de apa impotriva depunerilor de calcar si rugina, inainte de a fi prea tarziu!