fbpx

Tehnologia Mediagon

Tehnologie elvețiană de tratare a apei prin metoda fizică. Fără schimbări în componența chimică a apei.

Intrebari frecvente despre Mediagon

Prima diferenta este redata de metoda de tratare a calcarului. Dedurizatorul reprezinta metoda chimica: schimbarea structurii chimice a apei, iar Mediagon reprezinta metoda fizica, ceea ce inseamna nu schimba structura chimica a apei. Mineralele (Calciu si Magneziu) raman in apa. În cazul utilizării stației de dedurizare, nu avem calcar pe echipament și în instalație, acestea sunt curate și umede, în timp ce mineralele prezente în apă sunt îndepărtate în sistemul de canalizare. Stațiile de dedurizare echipate cu rezervoare de saramură sunt un loc ideal pentru dezvoltarea florei bacteriene, astfel încât rezervorul trebuie dezinfectat o dată pe an cu o rășină de schimb de ioni și soluție salină. În caz contrar, bacteriile pot ajunge în instalație. În cazul în care în apă sunt minerale (apa dură), nu vom avea niciodată probleme cu dezvoltarea bacteriilor, în timp ce în apa dedurizată (fără minerale) după un timp, se va dezvolta flora bacteriană.

Mediagon este o metoda fizica de tratarea a apei, prin urmare nu actioneaza chimic asupra calitatii apei. Nu schimba ph-ul, nu schimba gradele germane, nu schimba calitatea apei. Daca se efectueaza o analiza a apei, duritatea va fi aceeasi ca la inceput. Asta datorita mineralelor benefice precum Calciu si Magneziu ce raman in apa. Dispozitivul modifică structura calcarului dintr-o formă de sediment dur într-o formă de pulbere moale.

Dispozitivul Mediagon poate fi instalat atat in interior, cat si in exterior. Este recomandat sa se instaleze inainte de orice consumator, pe teava principala de alimentare cu apa a locatiei. Pentru instalare este necesar un spatiu de 20 de cm de teava libera, dreapta, fara racorduri si o distanta fata de perete de 5 cm. De asemenea, Mediagon trebuie sa fie la un 1m distanta de pompa, prize de alimentare, linie de alimentare de inalta tensiune, etc. Lungimea maxima a conductei de apa pentru Mediagon Domestic este de 20m. Inginerii nostri vor analiza si verifica locul de montare al dispozitivului. 

Temperatura nu influenteaza absolut deloc atat timp cat dispozitivul este instalat in medii normale si nu in extremitati. Ce inseamna asta? Polii Geografici si deserturile din Africa.

Tehnologia Mediagon și-a dovedit eficacitatea în practică de mii de ori de-a lungul a peste 25  de ani. Functionarea dispozitivului se bazeaza pe: utilizarea proprietăților electrice unice ale materialului din aliaj obținut ca rezultat al unui proces special de fabricație (tratament termic), utilizarea energiei electrice a apei si utilizarea debitului apei prin dispozitiv (utilizarea energiei cinetice a apei care curge).

Duritatea apei nu are niciun efect asupra formării de pietre sau nisip în rinichi sau în vezica biliară. Formarea lor rezultă din tulburări metabolice și nu are nicio legătură cu conținutul de calciu și magneziu din dietă. Calciul, o componentă majoră care afectează duritatea, nu are niciun efect nociv asupra sănătății. Din punct de vedere sanitar este preferată apa relativ dură. Apa foarte moale (sub 90 mg CaCO3 dm³) este dăunătoare oamenilor. În organism se infiltrează săruri de calciu, ceea ce cauzează probleme ale sistemului osos, perturbă activitatea normală a mușchilor, inclusiv a mușchilor miocardici.

Dispozitivul nu necesita intretinere, acesta fiind unul dintre avantajele Mediagon. Nu exista costuri suplimentare ce servesc la functionarea fiabila a dispozitivului. Mediagon functioneaza in mod eficient atat timp cat este montat conform cerintelor tehnice.

Mediagon protejeaza in mod eficient impotriva depunerilor de calcar, indiferent de diametru sau tipul tevii. Dispozitivul poate fi montat pe teava de cupru, inox, ppe/pvc, otel, etc. Dispozitivele Mediagon pot fi montate incepand cu diametrul de 18 mm pentru instalatiile de dimensiuni mici (uz casnic) pana la 114 mm sau mai mult pentru activitatile industriale sau comerciale.