fbpx

Tehnologia Mediagon

Tehnologie elvețiană de tratare a apei prin metoda fizică. Fără schimbări în componența chimică a apei.

Descrierea Tehnologiei Mediagon

Calitatea deosebită a Mediagon constă în faptul că acesta nu separă ionii negativi de ionii pozitivi ci îi păstrează în foarte multe câmpuri statice fine, concentrându-i local astfel încât să se poată produce nuclee spontane de CaCO3 în soluția omogenă, fără a fi necesare suprafețe străine. Astfel de cristale de CaCO3 sunt ținute, în număr mare, în suspensie în mod coloidal până la o dispersie fină și puse la dispoziție pentru alte depuneri. În acest mod, interacționează în opoziție cu alte suprafețe cum ar fi pereții conductelor iar acestea, prin suprafața extinsă și scurtarea căilor de difuziune, pot proteja împotriva creșterii eterogene de CaCO3.

Apa circula de-a lungul unor linii multiple de campuri statice foarte fine (intre 150 si 200), astfel este polarizata in mod repetat. De asemenea, depunerile existente de calcar dur se vor descompune treptat, in functie de gradul de colmatare. Mediagon favorizează formarea unui strat subțire de protecție, astfel făcându-se util și în cazul problemelor de coroziune.

 

 

Protajat cu Mediagon
Fara nicio protectie

Revitalizarea Apei

Scopul apei revitalizate este acela de a-i reda apei puterea sa inițială și naturalețea, ca și cum ar veni direct de la un izvor de apă proaspătă, limpede precum cristalul, dintr-un mediu neatins de oameni și de influențe externe nenaturale. Efectul tehnologiei Mediagon a fost măsurat în serii de teste independente. Acestea au demonstrat că apa vitalizată are efecte pozitive asupra organismului și este deosebit de importantă pentru o dietă echilibrată și pentru îngrijirea corpului.

Pe ce se bazeaza tehnolgia Mediagon?

Tratament Termic

Utilizarea proprietatilor electrice unice

Energia electrica a apei

Utilizarea energiei electrice a apei

Energia cinetica a apei

Utilizarea debitului apei

● Utilizarea proprietăților electrice unice ale materialului din aliaj obținut ca rezultat al unui proces special de fabricație (tratament termic)

Materialul din aliaj determină:

► O polarizare electrostatică de durată + – + – + – (structurile din interiorul materialului prezintă proprietățile curenților electrici).

► Abilitatea de a electrifica și de a menține câmpul electrostatic după plasarea materialului din aliaj în zona de explorare a câmpului electrostatic.

● Utilizarea energiei electrice a apei

În molecula de apă, electronii sunt deplasați spre atomul de oxigen – atomul de oxigen are o anumită încarcare negativă, iar atomii de hidrogen corespunzători acestuia sunt pozitivi.Putem deci distinge în aceasta doi poli: pozitiv și negativ – acesta este ceea ce numim un dipol și putem sa acționăm asupra sa, folosind câmpul electrostatic.

● Utilizarea debitului apei prin dispozitiv (utilizarea energiei cinetice a apei care curge).

Debitul apei prin dispozitiv este necesar pentru funcționarea sa – efectele acțiunii nu vor fi vizibile în apa stătătoare. Cu cât sunt mai mari, viteza debitului de apă, precum și turbulența transferului, cu atât procesul de formare a coloidului este mai intens.

Hai sa discutam despre cum te putem ajuta

Protejati-va instalatiile de apa impotriva depunerilor de calcar si rugina, inainte de a fi prea tarziu!

Scurta explicatie fizica

Principiul de funcționare este pe atât de simplu pe atât de eficient. Liniile foarte fine ale câmpurilor statice  influențează  anionii  de hidrogenocarbonat (HCO3) care sunt dizolvați în apă. Acestea favorizează într-o mare proporție formarea de coloid. Astfel începe procesul de cristalizare. În același timp, cristalele de calcar se formează într-un mod foarte instabil așa încât plutesc în conducte fără a se fixa de pereții acestora. Acest proces fizic nu extrage din apă nici un mineral essential (Ca+Mg). Apa rămâne astfel stabilă și sănătoasă.

Detaliere: Acidul carbonic (H2CO3) dizolvă calcarul (CaCO3) în calciu (Ca++) și ioni de carbonat de hidrogen (HCO3) (denumit de asemenea și bicarbonat, datorită faptului că există doi ioni de carbonat de hidrogen). Câmpurile statice ale dispozitivului de protecție împotriva depunerilor de calcar acționează asupra ionilor încărcați electric și asupra dioxidului de carbon din compoziția bicarbonatului (CO2). Acest proces are drept efect faptul că 3/4 % din CO2 este eliminat. Același proces se poate observa la schimbările de presiune și temperatură. Imediat ce CO2 este eliminat, calcarul nu mai poate fi păstrat în stare dizolvată și începe să se precipite, în special foarte bine în interiorul încălzitorului de apă și pentru a putea fi observat la scară mai mare. Acum, coloidele produse în cadrul dispozitivului MEDIAGON oferă soluția de a bloca calcarul precipitat.

Actiune si Efecte

Ca urmare a funcționării dispozitivului, structura cristalină a carbonatului de calciu (CaCO3) se modifică de la o formă greu de îndepărtat (calcit), la una de pulbere fină (aragonit). Calcarul este încă vizibil, dar este mult mai ușor de îndepărtat, întrucât nu aderă la elementele instalației și nu se formează depuneri dure de calcar, ci este transportat prin tubulatură sub formă de coloizi, fără a provoca blocarea acesteia. Mineralele care până la această vreme distrugeau instalația vor înceta să reprezinte o amenințare, luând forma unei pulberi ușor de eliminat.

Datorită existenței coloizilor în apă, cristalizarea pietrei se va produce pe aceștia în loc de pereții echipamentului și ai conductelor. Mini cristalele coloidale obținute sub formă de pulbere fină (aragonit) nu aderă la pereții conductelor, dispozitivelor, ci sunt transportate de apă și îndepărtate din instalație. Astfel, piatra este încă prezentă în apă, dar într-o formă complet diferită care nu provoacă probleme funcționale, ca în cazul depozitelor grele.

Compozitia echipamentului

Mediagon prezintă structuri de o înaltă calitate a aliajelor din compoziție, prin aplicarea unor procedee speciale de răcire, de presare și de intarire a durității acestor aliaje. Aliaj eutectic, constând în aluminiu, siliciu, cupru și crom. Aluminiul este în mod preferențial utilizat în conexiune cu câmpurile statice (”electrice”). Siliconul acționează ca și un izolator, astfel încât caracteristicile similare ale condensatorului pot fi observate. În plus față de acest compus special al aliajului, răcirea și încălzirea controlate reprezintă un element crucial pentru formarea materialului care este capabil de generarea unor câmpuri statice. Aliajul nu își pierde proprietățile și structura indusă de cristal rămâne până în momentul în care aliajul se va încălzi din nou până la punctul de topire.

Montarea dispozitivului

Montarea este foarte simplă, deoarece conducata de apă nu trebuie tăiată. Aparatul se compune din două semicarcase care se atașează pe țeava de intrare a apei și care se fixează cu 4 șuruburi. Montarea se face pe orizontal sau vertical în fața sau în spatele contorului de apă pe un amplasament drept (fără racord) de cel puțin 16 cm pentru aparatul standard sau 8 cm minim pentru aparatul special tip Z.

Hai sa discutam despre cum te putem ajuta

Protejati-va instalatiile de apa impotriva depunerilor de calcar si rugina, inainte de a fi prea tarziu!